Medicinska kozmetologija

Naš je cilj zdrava i lijepa koža u čemu je od velike važnosti medicinska kozmetologija. U našoj Poliklinici prije svakog medicinsko – kozmetičkog tretmana obavezan je dermatološki pregled i mišljenje, nakon kojeg slijedi određivanje vrste problema na koži i tipa kože uz fotodokumentaciju i stručnu konzultaciju s našom medicinskom kozmetičarkom.

U svim medicinsko kozmetološkim postupcima primjenjujemo neškodljive preparate bez parabena i toksičnih supstanci koje provodimo po certificiranim protokolima nakon kojih slijedi detaljan savjet o načinu primjene dermokozmetičkih preparata za kućnu njegu.

Liječenje akni u odrasloj dobi

Liječenje akni u odrasloj dobi

Akne u odrasloj dobi sve su češći problem. Mogu trajati od puberteta u većem ili manjem intenzitetu, ili se javiti tek u odrasloj dobi. Uz pregled u našoj Poliklinici moguće je napraviti komplenu laboratorijsku obradu i status spolnih hormona iz krvi. Uz liječenje provodimo i niz terapijskih medicinskih postupaka.
Kozmetički tretmani čišćenja kože lica i leđa

Kozmetički tretmani čišćenja kože lica i leđa

Svatko od nas može samostalno svojoj koži lica pružiti čišćenje, piling, hidrataciju i zaštitu, ali dubinski ju pročistiti može samo stručan tretman medicinske kozmetičarke. Klasični tretman lica osnova je za njegovan i lijep izgled kože. Sastoji se od dobrog pilinga kojim se odstranjuju površinske odumrle stanice, parenja lica kako bi se koža omekšala i otvorile pore, ekpresije,...
Profesionalni tretmani njege kože lica

Profesionalni tretmani njege kože lica

U kojima se primjenjuje visoka koncentracija aktivnih sastojaka s dugotrajnim djelovanjem na kožu koji popravljaju oštećenja u koži nastala godinama. Od aktivnih sastojaka koristimo vitamin C koji ima snažno djelovanje na stvaranje novog kolagena u koži i sibirski ginseng koji revitalizira i obnavlja kožu dubinski.
Klasična masaža lica i vakumska masaža lica

Klasična masaža lica i vakumska masaža lica

Masaža relaksira mišiće lica i potiče cirkulaciju u koži, što utječe na bolju prokrvljenost i protok limfe. Koža postaje zategnuta, sa manje bora, smanjuju se ili nestaju podočnjaci i otok lica. Može se raditi manualnom tehnikom ili aparativnom vakumskom masažom.
Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je mehanički postupak kojim se uklanja površni sloj epidermisa kako bi se dobio svježiji i svijetliji izgled kože, korigirali ožiljci nakon akni, pigmentacijske mrlje, fine bore, hrapava koža i koža oštećena suncem. Preporučujemo ju i ženama i muškarcima nekoliko puta godišnje, jednom tjedno u trajanju od pet tjedana, a nakon toga jednom mjesečno i po potrebi,...
Ultrazvučni piling lica

Ultrazvučni piling lica

Postupak se izvodi ultrazvučnom špatulom koja pomoću nježnih ultrazvučnih vibracija uklanja površinski sloj odumrlih stanica kože, otvara komedone i uklanja mitesere, potiče mikrocirkulaciju, te masira, sterilizira i priprema kožu za bolju apsorpciju dermokozmetičkih preparata. Ultrazvučni piling je neagresivna metoda, potpuno bezbolna namijenjena svim tipovima kože. Rezultat je...