Microneedling - postupak s mikroiglicama

Moderan način regeneracije, liječenja i pomlađivanja kože pomoću  sitnih uboda   koji se  danas sve češće primjenjuje u rješavanju različitih problema na koži. Postupak se radi s posebno dizajniranom olovkom koja na vrhu ima jednokratne iglice kojima se podešava duljina i prema tome dubina uboda. Sam postupak  nije bolan  jer se može izvoditi uz prethodno mazanje anestetičke kreme.

 Ovaj  postupak s se izvodi kao cjeloviti   tretman  u kojem se  uz  prethodni  piling kože, nanosi serum  zatim slijedi  mikroneedling te  specijalna  maska. Sitnim ubodima  omogućava se  bolje prodiranje aktivnih tvari u kožu pa se koža regenerira  i potiče se stvaranje novog kolagena .

Tretman se provodi u liječenju ožiljaka od akni, pomlađivanju lica, ujednačavanja tena.

Postupak se ne radi u osoba koje imaju  herpes na koži, sklonost nastajanju keloida, autoimune bolesti, koje su na antikoagulantnoj terapiji, trudnicama, osobama  koje imaju   otvorene rane, infekcije   ili nedavne op. zahvate na licu.

Nakon meicroneedlina ne preporučuje se nanositi make up  24 sata , a  tijekom dana   obavezna je fotozaštita s kremama SPF 50.