Microneedling - postupak s mikroiglicama

Moderan način regeneracije, liječenja i pomlađivanja kože pomoću  sitnih uboda   koji se  danas sve češće primjenjuje u rješavanju različitih problema na koži. Postupak se radi s posebno dizajniranom olovkom koja na vrhu ima jednokratne iglice kojima se podešava duljina i prema tome dubina uboda. Sam postupak  nije bolan  jer se može izvoditi uz prethodno mazanje anestetičke kreme.

 Ovaj  postupak s se izvodi kao cjeloviti   tretman  u kojem se  uz  prethodni  piling kože, nanosi serum  zatim slijedi  mikroneedling te  specijalna  maska. Sitnim ubodima  omogućava se  bolje prodiranje aktivnih tvari u kožu pa se koža regenerira  i potiče se stvaranje novog kolagena .

Tretman se provodi u liječenju ožiljaka od akni, pomlađivanju lica, ujednačavanja tena.

Postupak se ne radi u osoba koje imaju  herpes na koži, sklonost nastajanju keloida, autoimune bolesti, koje su na antikoagulantnoj terapiji, trudnicama, osobama  koje imaju   otvorene rane, infekcije   ili nedavne op. zahvate na licu.

Nakon meicroneedlina ne preporučuje se nanositi make up  24 sata , a  tijekom dana   obavezna je fotozaštita s kremama SPF 50.

Ispunjavanje bora hijaluronskom kiselinom - fileri

Tijekom života koža se mijenja i nastaju pliće ili dublje bore uz gubitak volumena. Ovaj proces nije jednak u svih osoba i vezan je uz način života, stres, izlaganje suncu, pušenju i nasljednim čimbenicima. Starenjem stanice kože gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline, zbog čega koža gubi vlažnost, čvrstoću i nastaju bore.

Kako bi se koži pomoglo smišljeni su punjači (fileri) s hijaluronskom kiselinom. Hijaluronska kiselina je bezbojni gel za koji se vežu molekule vode u koži što rezultira smanjenjem bora.

Hijaluronska kiselina koristi se u estetskim tretmanima za brisanje bora, povećanje usana i oblikovanje lica. S njom se mogu tretirati bore na svim dijelovima lica, vrata i dekoltea. Osim popunjavanja bora ona potiče stvaranje novog kolagena. Ovisno o dubini bore, mjestu na kojem se bora nalazi koristi se hijaluronska kiselina različite gustoće. Njezino djelovanje nije trajno već njezin učinak traje šest do devet mjeseci, a nakon toga se mora ponoviti.

Hijaluronska kiselina injekcijom se unosi ispod bore, tako da se ispunjava potkožno tkivo i izdiže bora koja nestaje. Komplikacije u smislu alergija i infekcija su jako rijetke. Prije davanja injekcije maže se krema koja sadrži lokalni anestetik, pa procedura nije bolna. Nakon aplikacije vidljivo je blago crvenilo koje prolazi nakon nekoliko sati, a ako nastane podljev potrebno je nekoliko dana do povlačenja. Izuzetno rijetko može nastati alergijska reakcija ili nekroza dijela kože.

Sam učinak je vidljiv odmah, a pravi rezultat se uočava nakon deset dana: bora je nestala, lice djeluje mlađe, zategnutije, svježije. Primjenjujemo samo certificirane i registrirane preparate koji su odobreni u našoj državi i u svijetu (Restylane, Teosyal).

 

Pogledajte videe o Teosyal Pen (Teosyal Olovka)