Ispunjavanje bora hijaluronskom kiselinom - fileri

Tijekom života koža se mijenja i nastaju pliće ili dublje bore uz gubitak volumena. Ovaj proces nije jednak u svih osoba i vezan je uz način života, stres, izlaganje suncu, pušenju i nasljednim čimbenicima. Starenjem stanice kože gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline, zbog čega koža gubi vlažnost, čvrstoću i nastaju bore.

Kako bi se koži pomoglo smišljeni su punjači (fileri) s hijaluronskom kiselinom. Hijaluronska kiselina je bezbojni gel za koji se vežu molekule vode u koži što rezultira smanjenjem bora.

Hijaluronska kiselina koristi se u estetskim tretmanima za brisanje bora, povećanje usana i oblikovanje lica. S njom se mogu tretirati bore na svim dijelovima lica, vrata i dekoltea. Osim popunjavanja bora ona potiče stvaranje novog kolagena. Ovisno o dubini bore, mjestu na kojem se bora nalazi koristi se hijaluronska kiselina različite gustoće. Njezino djelovanje nije trajno već njezin učinak traje šest do devet mjeseci, a nakon toga se mora ponoviti.

Hijaluronska kiselina injekcijom se unosi ispod bore, tako da se ispunjava potkožno tkivo i izdiže bora koja nestaje. Komplikacije u smislu alergija i infekcija su jako rijetke. Prije davanja injekcije maže se krema koja sadrži lokalni anestetik, pa procedura nije bolna. Nakon aplikacije vidljivo je blago crvenilo koje prolazi nakon nekoliko sati, a ako nastane podljev potrebno je nekoliko dana do povlačenja. Izuzetno rijetko može nastati alergijska reakcija ili nekroza dijela kože.

Sam učinak je vidljiv odmah, a pravi rezultat se uočava nakon deset dana: bora je nestala, lice djeluje mlađe, zategnutije, svježije. Primjenjujemo samo certificirane i registrirane preparate koji su odobreni u našoj državi i u svijetu (Restylane, Teosyal).

 

Pogledajte videe o Teosyal Pen (Teosyal Olovka)

 
Mezoterapija

Mezoterapija je medicinska metoda kojom se sitnim ubodima apliciraju mezoterapijski kokteli u srednji sloj kože – tzv. mezoderm. Mezoterapijski kokteli se sastoje od ne umrežene hijaluronske kiselina, amino kiselina vitamina i minerala. Preparati koji se koriste u mezoterapiji su različiti, njihov izbor ovisi o problemu kože koji se tretira, a sama postupak nije bolan jer je koža prethodno anestezirana kremom koja sadrži lokalni anestetik

Mezoterapija se primjenjuje za revitalizaciju i vraćanje tonusa kože u tretiranju bora na licu, opuštene i dehidrirane kože lica, vrata i dekoltea. Provodi se i kao prevencija prvih znakova starenja kože, kod terapije ožiljaka od akne, za vraćanje sjaja koži, u terapiji prvih bora, u terapiji celulita, revitalizaciji kose, kao i u terapiji opuštene kože tijela.

Nuspojave su vrlo rijetke i minimale u vidu laganog otoka i crvenila koje može trajati dva do tri dana. Primjenjuje se u okviru određenih i zadanih protokola u razmacima od tri tjedna do mjesec dana.

Mezoterapija se primjenjuje za revitalizaciju i vraćanje tonusa kože u tretiranju bora na licu, opuštene i dehidrirane kože lica, vrata i dekoltea. Mezoterapijski kokteli sadrže  ne -umreženu  hijaluronsku kiselinu, amino kiseline, vitamine i minerae koji se sitnim ubodima unose u kožu.