Mezoterapija

Mezoterapija je medicinska metoda kojom se sitnim ubodima apliciraju mezoterapijski kokteli u srednji sloj kože – tzv. mezoderm. Mezoterapijski kokteli se sastoje od ne umrežene hijaluronske kiselina, amino kiselina vitamina i minerala. Preparati koji se koriste u mezoterapiji su različiti, njihov izbor ovisi o problemu kože koji se tretira, a sama postupak nije bolan jer je koža prethodno anestezirana kremom koja sadrži lokalni anestetik

Mezoterapija se primjenjuje za revitalizaciju i vraćanje tonusa kože u tretiranju bora na licu, opuštene i dehidrirane kože lica, vrata i dekoltea. Provodi se i kao prevencija prvih znakova starenja kože, kod terapije ožiljaka od akne, za vraćanje sjaja koži, u terapiji prvih bora, u terapiji celulita, revitalizaciji kose, kao i u terapiji opuštene kože tijela.

Nuspojave su vrlo rijetke i minimale u vidu laganog otoka i crvenila koje može trajati dva do tri dana. Primjenjuje se u okviru određenih i zadanih protokola u razmacima od tri tjedna do mjesec dana.

Mezoterapija se primjenjuje za revitalizaciju i vraćanje tonusa kože u tretiranju bora na licu, opuštene i dehidrirane kože lica, vrata i dekoltea. Mezoterapijski kokteli sadrže  ne -umreženu  hijaluronsku kiselinu, amino kiseline, vitamine i minerae koji se sitnim ubodima unose u kožu.