Dražen Šebetić, dr. med.

Specijalist internist, Subspecijalist kardiolog
Dražen Šebetić, dr. med.

Kardiolog sam s velikim iskustvom u području kliničke kardiologije i kardiovaskularne dijagnostike osobito u području ultrazvuka srca (ehokardiografije).

Iza mene je preko 5000 učinjenih ehokardiografskih pregleda u uvjetima kliničke bolnice na najsloženijim ehokardiografskim slučajevima osobito u području srčanih zalistaka, također svoje bogato kliničko iskustvo upotpunjeno je desetgodišnjim radom u području invazivne i intervencijske kardiologije u kateterizacijskom laboratoriju Kliničke bolnice Dubrava s preko 2000 intervencijskih i invazivnih terapijskih ili dijagnostičkih postupaka (koronarografija, stentovi, kateterizacija srca).

Uz dijagnostičke metode pratio sam i liječio brojne bolesnike s najtežim oblicima bolesti srca i krvnih žila. Uz kardiovaskularnu dijagnostiku poseban interes imam za područje preventivne kardiologije - otkrivanje, liječenje i uklanjanjem faktora rizika za nastanak bolesti srca i krvnih žila kao i za područje kardiologije sporta.

Diplomirao sam na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992. godine, specijalizaciju iz Interne medicine položio sam 1998. na Klinici za unutarnje bolesti KlIničkog bolničkog centra Zagreb-Rebro, poslijediplomski tečaj iz ehokardiografije završio sam 2000. godine u kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, a subspecijalizaciju iz kardiologije položio sam 2006. godine u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Licenciran sam od Hrvatske liječničke komore za samostalan rad kao specijalist internist i subspecijalist kardiolog.

Član sam hrvatskih i europskih udruženja (Europsko kardiološko društvo, Europsko drušvo za kardiovaskularnu prevenciju i rehabilitaciju, Hrvatsko kardiološko društvo, Europsko društvo za ehokardiografiju, Hrvatsko katoličko liječničko društvo).